- 100g mandlijahu
- 100g tuhksuhkrut, sõelutud
- 2 munavalget (toasooja)
- 25g (1/4 tass) mandlilaaste
- Näpuotsatäis soodat
- Kuumuta ahi 180°C-ni. Vooderda suur küpsetusplaat mittenakkuva küpsetuspaberiga.
- Sega kausis mandlijahu, tuhksuhkur ja sooda
- Mikserda munavalged vahuks kuni tekivad tugevad tipud. Lisa mandlijahu ja tuhksuhkru segu ning sega ühtlaseks seguks
- Tõsta supilusikatäis taigent ahjuplaadile 4cm vahedega, et võimaldada laialivalgumine. Puista üle mandlilaastudega ja seejärel küpseta eelkuumutatud ahju ülemises osas 12-15 minutit või kuni küpsised on pealt kuldsed.
- Tõsta makroonid alusega välja jahtuma. Korrake sama ülejäänud seguga, et saada umbes 20 makooni.
- Need makronid säilivad suletud anumas toatemperatuuril kuni 1 nädal.
Retsept on pärit SIIT
1 thoughts on “Taani makroonid”