Retseptid

Taani makroonid

  • 100g mandlijahu
  • 100g tuhksuhkrut, sõelutud
  • 2 munavalget (toasooja)
  • 25g (1/4 tass) mandlilaaste
  • Näpuotsatäis soodat
  1. Kuumuta ahi 180°C-ni. Vooderda suur küpsetusplaat mittenakkuva küpsetuspaberiga.
  2. Sega kausis mandlijahu, tuhksuhkur ja sooda
  3. Mikserda munavalged vahuks kuni tekivad tugevad tipud. Lisa mandlijahu ja tuhksuhkru segu ning sega ühtlaseks seguks
  4. Tõsta supilusikatäis taigent ahjuplaadile 4cm vahedega, et võimaldada laialivalgumine. Puista üle mandlilaastudega ja seejärel küpseta eelkuumutatud ahju ülemises osas 12-15 minutit või kuni küpsised on pealt kuldsed.
  5. Tõsta makroonid alusega välja jahtuma. Korrake sama ülejäänud seguga, et saada umbes 20 makooni.
  • Need makronid säilivad suletud anumas toatemperatuuril kuni 1 nädal.

Retsept on pärit SIIT

1 thoughts on “Taani makroonid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga